Globe blog - OŠ Matije Gupca G. Stubica

05.05.2010., srijeda

Organizacija aktivnosti

Istovrsna mjerenja na više postaja




U veljači prošle godine postavili smo kod škole automatsku meteorološku postaju marke Oregon, WMR928NX, koja je priključena na Internet i podatke možete vidjeti na web adresi http://www.pljusak.com/gstubica/wx.htm.
Automatska meteorološka postaja mjeri ove klimatske elemente: temperaturu zraka, tlak zraka, relativnu vlažnost, smjer i brzinu vjetra i padaline. Još uvijek nemamo softver za prebacivanje podataka na GLOBE server. Izmjerene podatke ćemo usporediti sa podacima dobivenim na običnoj postaji i prikazati u projektu.



Eko akcije GLOBE grupe


22.04.2009. Tradicionalno čišćenje mjesta povodom Dana općine i župe Gornja Stubica - JURJEVO
Kao i svake godine učenici naše škole, i GLOBOVCI također, sudjeluju u čišćenju mjesta povodom Jurjeva. Vreće za smeće i plastične rukavice donira općina.
22.03.2010. - Obilježavanje Svjetskog dana voda

Pano u predvorju škole

Svjetski dan voda obilježili smo u Termi Jezerčica predstavljanjem „Ekološkog rječnika u stripu bez riječi …“



23.03.2010. – Obilježavanje Svjetskog meteorološkog dana
Povodom Svjetskog meteorološkog dana organizirali smo u školi predavanje o meteorologiji. Pozvali smo meteorologa amatera Kristijana Božarova iz Crometeo udruge. On je na zanimljiv način ispričao učenicima priču o meteorologiji, mjernim instrumentima, oblacima, vremenu, klimi …Inače Kristijan je jako popularan u Stubici jer svaki dan govori vremensku prognozu na radio stanici, a koristi podatke sa naše postaje.


Kristijan Božarov, Crometeo udruga

Zanimljiva originalna rješenja


U predvorju naše škole imamo svoj mali kutak gdje svaki dan upisujemo izmjerene vrijednosti, tako da ih svi mogu vidjeti. Ove zime su ih najviše koristili naši domari radi podešavanja rada kotlovnice i temperature zraka u učionicama.

Stariji globovci upućuju mlađe globovce u mjerenja, te ih kontroliraju.

Promocija GLOBE programa


Svake godine GLOBE vijesti izlaze u školskom listu „Lipin pučkoškolac“ i u mjesnom glasilu „Gupčeva lipa“. To su obično statistički obrađeni podaci, ekstremi, grafikoni i fotografije sa susreta.




<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.